מדריך הנקה
אמהות טריות רבות מגלות שהנקה היא אחד מהדברים הנפלאים שיש באימהוּת. עם זאת, צריך להיות כנים: אף שהנקה הינה פעולה טבעית, לא תמיד היא באה בטבעיות.
בעבר נהנו האמהות החדשות מנוכחותן של אמהות ותיקות מהדורות הקודמים, ששימשו להן כמדריכות הנקה. ההנקה הייתה טבעית להן, פשוט כי היו מי שלימדו אותן את המלאכה. כיום אמהות טריות מקבלות קורס הנקה מזורז בבית היולדות מיד לאחר הלידה, ולצערנו, השיעור החד-פעמי הזה לא תמיד מספיק.
הנקה דורשת סבלנות ותרגול. אם יש לך בעיות, למשל, בלגרום לתינוקך להתחבר לפטמה בצורה נכונה, או שהתהליך כולו מסב לך כאב – מומלץ שתיעזרי באמהות אחרות, באחיות טיפת חלב או במדריכת הנקה. ההנקה טובה גם לך וגם לתינוקך, והיא אמורה להיות תהליך נעים ולא כזה שמלווה בדאגות ודמעות.
התחילי מוקדם
מומלץ להיניק בפעם הראשונה כבר במהלך השעה הראשונה שלאחר הלידה, כשתינוקך עירני ורפלקס המציצה חזק מאוד אצלו. אף שעדיין לא תייצרי חלב, שדייך מכילים קולוסטרום, שהוא נוזל דליל המכיל נוגדנים.
מיקום נכון
בהנקה נכונה, פיו של התינוק פתוח לרווחה והפטמה מוכנסת עמוק לתוכו. תנוחה זו תמנע ממך כאבים בעתיד. תוכלי להיעזר באחות, מדריכת הנקה או אישה מנוסה אחרת למציאת התנוחה המתאימה לך ביותר לשם כך. אם הפטמה שלך פצועה וכואבת מאוד, סביר שהיא לא נמצאת עמוק מספיק בתוך פיו של התינוק.
הנקה לפי דרישה
תינוקות שזה עתה נולדו צריכים לינוק לעתים קרובות, בכל שעתיים לערך, ולא לפי לוח זמנים קפדני. הנקה לפי דרישת התינוק תעורר את שדייך לייצר כמות חלב גדולה. מאוחר יותר, יפתח תינוקך דפוסי אכילה יציבים יותר. היות שחלב אם קל יותר לעיכול מתרכובת מזון לתינוקות (תמ"ל), לעיתים תינוקות יונקים אוכלים ארוחות תכופות יותר מתינוקות הניזונים מתרכובת מזון לתינוקות (תמ"ל).
צפי לגודש
בתוך ימים ספורים שדייך יפיקו כמויות חלב גדולות, מה שעלול לגרום להם להיות גדולים, קשים וכואבים למשך מספר ימים. על מנת להקל על תופעת הגודש הזו, נסי להיניק את תינוקך לעתים קרובות ועל פי דרישתו, עד שגופך יסתגל וייצר חלב רק בכמות הדרושה לתינוק. בינתיים תוכלי להיעזר במשככי כאבים, קומפרסים חמים או מקלחות חמות להקלה על הכאב בשדייך.
ללא תחליפים
אם את מרגישה שאינך מייצרת די חלב, אל תתני לתינוקך תוספות אחרות, כי הדבר עלול לפגוע ביכולת של תינוקך לינוק ולגרום לירידה בכמות החלב שתייצרי. ככל שתינוקך יינק יותר, כךתייצרי יותר חלב. אם את מוטרדת שמא תינוקך אינו מקבל מספיק אוכל, התייעצי עם הרופא.
דחי את השימוש בפטמות מלאכותיות
דחי את השימוש במוצץ; מומלץ להמתין שבוע או שבועיים לפני מתן אפשרות השימוש במוצץ כדי למנוע את התופעה הנקראת בלבול פטמות. מציצת פטמות מלאכותיות מחייבת פעולת מציצה שונה מזו הדרושה ליניקה מהשד, ועל כן שימוש בבקבוק או מוצץ עלול לפגוע בהנקה.
השתמשי ברפידות הנקה
השתמשי ברפידות להנקה, רפידות רכות וסופגות כמו רפידות הנקה ג'ונסונס® בייבי, בכדי למנוע דליפות מביכות בין ההנקות.
פליטות
פליטה בזמן ההאכלה או לאחריה הינה עניין נפוץ מאוד. רוב התינוקות יפסיקו לפלוט עד גיל שנה.
למרות שפליטות בינוניות הן עניין נפוץ, מומלץ שתתייעצי עם רופא הילדים במקרה שהתינוק לא עולה במשקל, מקיא לעיתים תכופות (ולא רק פולט), מסרב לאכול או בכל מקרה בו את מבחינה בסימנים אחרים המעידים על קיומה של בעיה.
סדקים בפטמות
בתקופה הראשונה לאחר הלידה ייתכן שפטמותייך ייסדקו. אם זה קורה, מומלץ שתתייעצי עם הרופא שלך, המיילדת או יועצת הנקה לקבלת עצות מעשיות. אם פטמותייך נסדקות שטפי אותן במים לאחר כל הנקה ונקי אותן בעדינות בכל יום. תוכלי להשתמש גם במשחה בטוחה שמתאימה לפטמות. חשוב שתתייעצי עם גורם רפואי במקרה שהמצב מחמיר או מפריע בהנקת תינוקך.
שימי לב לזיהומים
התסמינים לזיהום בחזה כוללים חום, גושים כואבים ואדמומיות בחזה. אלה מחייבים טיפול רפואי מיידי.
אכלי היטב והקפידי על מנוחה
על מנת שתוכלי לייצר חלב עשיר בכמות מספקת עליך לאכול דיאטה מאוזנת הכוללת תוספת של 500 קלוריות ליום וכן להקפיד על שתיית 6-8 כוסות נוזלים מדי יום. כמו כן, נסי לנוח ככל הניתן בכדי למנוע זיהומים בחזה שמחמירים עם העייפות.
הורים בכל רחבי העולם סומכים על ג'ונסונס® בטיפול בתינוקותיהם
אנו מחויבים לעבוד עם הורים, מומחי בריאות ומדענים על מנת להבטיח שמוצרינו ימשיכו לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של בטיחות, איכות וטיפוח.